Hoofd menu

Sportcentrum 'De Waterlelie'

Het originele zwembad uit de jaren 70 is in de loop der jaren diverse keren uitgebreid. Nu wordt er een sportzaal bijgebouwd. Tegelijkertijd worden de verouderde kantine en kantoorruimtes van het zwembad aangepakt. Om de verkeersstromen in goede banen te leiden worden de oude uitbreidingen van matige kwaliteit gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe entree van waaruit alle verschillende functies goed te bereiken zijn.

Hoofdopzet
Het sportcomplex aan de Dreef in Aalsmeer is omzoomd door hoge bomen. Tussen de bomen bevinden zich de sportvelden, clubgebouwen, het zwembad en de parkeervoorzieningen. De uitbreiding van Zwembad de Waterlelie bestaat uit een drietal geschakelde gymzalen met een kleine tribune, een teamruimte en een verhuurbare ruimte. De uitbreiding blijft binnen de groene zoom en is tegen het zwembad aangeschoven zodat het groene karakter van het gebied zo veel mogelijk behouden blijft. De centrale hal met de ontvangstbalie krijgt een spilfunctie in het sportcomplex. Rond deze hal bevinden zich de kantoorruimten voor Esa, het sportcafé, het zwembad en de gymzalen. Vanuit de centrale hal is elke functie goed zichtbaar en bereikbaar.De nieuwe entree is van grote afstand herkenbaar en uitnodigend voor de vele bezoekers die het complex bezoeken.

opdrachtgever: gemeente Aalsmeer
gebruiker: ESA
adviseur installaties: gemeente Amstelveen